DE SCANDISPATCHER VOOR BOUWTEKENINGEN

BIQE als ScanDispatcher

  • ScanDispatcher is software voor bouwdossiers (multithreads)
  • deze scans kunnen variëren van A6 tot en met A0+
  • de software herkent barcodes en dossiernummers
  • de imagefilters zijn roteren en autocrop en instelling marges rondom images
  • na export worden de scans automatisch verwijderd
  • de barcode en het dossiernummer automatisch als mapnaam en/of filenaam meegeven
  • bestaande Excel lijst met dossiergegevens wordt verrijkt met extra gegevens
  • verrijkte kolommen worden automatisch aangemaakt

BIQE, het Amsterdams Archief en de ScanDispatcher…

De gemeente Amsterdam had de vraag of het mogelijk was om bouwtekeningen, nadat ze gescand zijn, met zo min mogelijk handelingen te kunnen verwerken. Met name omdat er werkzaamheden worden verricht door de sociale werkplaats is de kans op een foutje vaak iets groter. Alles moest dus zoveel als mogelijk geautomatiseerd worden. Zo hebben wij voor het Amsterdams Archief maatwerk geleverd in de vorm van onze Scandispatcher:

BIQE ScanDispatcher
BIQE ScanDispatcher

Vervolgens worden de plaatjes automatisch gecropt, eventueel met een klein zwart randje, waardoor u kunt zien dat het geheel goed is gescand en verwerkt. En daarna worden de bestanden automatisch geëxporteerd, d.w.z. dat iedere barcode en dossiernummer naar de juiste directory wordt gekopieerd, die in de eerdere stap al is aangemaakt. Ook wordt er op het einde een verrijkte lijst gemaakt, waarin u kunt zien of het aantal scans dat u gemaakt heeft overeenkomt met het aantal verwerkte images. Hierdoor is de foutmarge zeer klein of nagenoeg uitgesloten.

MAATWERK? VRAAG HET ONS!

Heeft u een specifiek vraagstuk? Wilt u weten of wij voor u een oplossing kunnen verzorgen? Vraag het ons geheel vrijblijvend. We helpen u graag!

BIQE Scanners

Onze expert adviseert u graag over de aanschaf van de juiste scanner. Bekijk ons aanbod of neem gewoon contact met ons op.

BIQE PC's

Om het maximale resultaat te halen uit uw BIQE, helpen we u graag bij de keuze van de juiste PC.

BIQE Software

BIQE Software: de beste ocr en scan software, tegen een scherpe prijs. Bekijk de verschillende BIQE Software nu en kies voor kwaliteit.